torsdag den 31. maj 2012

Skal din bils klimaanlæg rengøres ? så få det gjort ordentlig

Lugter dit klimaanlæg, eller stinker din aircondition i bilen ligefrem Det er meget normalt, og det sker lynhurtigt på grund af bakterier i luften. Det kan ligefrem være usundt at køre rundt med et stinkende klimaanlæg, og du kan i ekstreme tilfælde blive syg af det. Det er derfor en god idé, at du sikrer dig, dit værksted sørger for en ordentlig rengøring anlægget.

I Danmark har vi over 1 mio. allergikere, så hvorfor skal vi udsætte os for flere parfumer end højst nødvendigt Rengøringsprodukter til autobranchen er fyldt med parfumer, der øger risikoen for at danne allergier. Derfor har jeg lavet nedenstående tjekliste, som du kan give til dit værksted, så du sikrer, at dig og dine børn og venner ikke udsættes for unødvendige risici hver gang, I sætter jer ind i bilen.

Klimaanlægsrens skal:

- fjerne mikroorganismer, svampe og bakterier
- være parfumefri
- forbedre bilens luftkvalitet og sundhed i bilen generelt
- have dokumenteret effekt

Bed derefter værkstedet om at rense klimaanlægget mindst én gang om året som en del af den årlige service.

Det er vigtigt at du ikke bruger produkter, som du selv skal kan rense klimaanlægget med, de er ineffektive og har en højere sundhedsrisiko.

TUNAP® laver renseprodukter til autobranchen, der er uden parfumer og allergifremkaldende stoffer.

Vores Contra Sept® klimaanlægsrens fik, som den eneste på markedet, karakteren gut (god) i det tyske allergi- og astmaforbunds test - alle andre produkter fik karakterstemplet begrænset effekt eller Ingen effekt og samtlige allergikere og astmatikere i forbundet fik anbefalet at bruge TUNAP s klimaanlægsrens i deres biler.

Læs mere her

tags: Danmark, bilen, bakterie, astma, allergi,

Dagens nyheder - Læs bla. om Stinker bilen? Send den på røgkur

Kører godt, men rummer skidt
Vi har kørt den nye Volvo V40, som er klejn at være i, men kører forrygende
Læs mere her

Stinker bilen? Send den på røgkur
Næsten som ny: Det er ingen sag for professionelle at fjerne stanken af opkast, våd hund eller gammel tobak fra din nye brugtbil
Læs mere her

onsdag den 30. maj 2012

Bridgestone støtter Tourstart.org

Det er med stor glæde Tourstart offentliggør at Bridgestone verdens støreste dæk og gummi virksomhed nu støtter Tourstart.

Bridgestone er dedikteret til at producere motorcykeldæk, og deres ordsprog er Your Journey, Our Passion . Hos Tourstart er det vort mål at sikre motorcyklisterne får en god oplevelse på deres motorcykel tur. Synergien mellem de to virksomheder er stærk, hvorfor Bridgestone har valgt at supportere Tourstart.

Produkt Chef, Motorcykel dæk, Carsten Mortensen udtaler: Hos Bridgestone er vi passioneret om motorcykel kørsel. Derfor finder vi det kun naturligt at støtte Tourstart. Bridgestone supporterer virksomheder som understøtter motorcyklisterne i at have en god motorcykel tur. Tourstart omhandler udelukkende gode motorcykel ture og oplevelser, så vi er glade for at offentliggøre vores støtte

Jan Agnoletti Pedersen, ejer af Tourstart, fortsætter: Det er et stærkt og positivt anerkendende signal fra Bridgestone at de supportere Tourstart. Både støtten fra Bridgestone og den positive tilbagemelding fra vore brugere fortæller os at vi er på rette vej

Tourstart er en web side for motorcyklister og er baseret på ideen om at motorcyklister fra hele verden skal ganske gratis dele motorcykel aktiviteter, motorcykel ture og planlægger deres tur, samt overføre turen nemt til deres motorcykel GPS.


Læs mere her

tags: cyklist, virksomhed, Motor, sprog,

Dagens nyheder - Læs bla. om Kør i kø, mens du læser en bog

Kan du gætte den her?
Ugens testbil er lidt for meget af det hele
Læs mere her

Førerløse Volvoer futter rundt på spansk motorvej
Volvo kører med otte biler i trådløst futtog. Kun den foreste bil har chauffør.
Læs mere her

Føreløse Volvoer futter rundt på spansk motorvej
Volvo kører med otte biler i trådløst futtog. Kun den foreste bil har chauffør.
Læs mere her

En af verdens dyreste biler står i Nordsjælland
Spottet: En Bugatti type 57 Atlantic - er den original kan den sælges for det samme som 50 parcelhuse
Læs mere her

TV: Ferrari til seks mio. selvantænder igen
Endnu en Ferrari FF er selvandtændt under kørslen og brændt helt ud. Denne gang var det i Polen - det er tredje tilfælde inden for kort tid
Læs mere her

Kør i kø, mens du læser en bog
EU-finansieret forsøg succesfuldt afprøvet på motorvej i Spanien giver dig ro bag rattet
Læs mere her

tirsdag den 29. maj 2012

Nordjyder ikke længere i kø efter nummerplader

BESTIL ONLINE - HENT NEMT SELV: Efter den 6. juni kan bilister i Nordjylland hente deres nummerplader mange flere steder end før. SKAT stopper udleveringen af nummerplader, der nu overgår til nordjyske synshaller og udvalgte bilforhandlere.

På grund af lang ekspeditionstid har nordjyske bilister indtil videre skullet stå tidligt op for at hente deres nummerplader hos SKAT. Men det behøver de ikke længere. Fra den 6. juni overtager lokale synshaller samt en række bilforhandlere i Nordjylland udleveringen af nummerplader.

Det betyder, at man markant hurtigere kan hente sine nummerplader. Ekspeditionstiden reduceres, og i stedet for at køre hele vejen til SKATs kontorer, kan man hente pladerne i flere større byer rundt om i Nordjylland.

13 Applus-synshaller i Nordjylland
Nordjyderne kan bl.a. hente deres nummerplade hos Applus Bilsyn i Thisted, Hjørring, Frederikshavn, Aalborg, Nørresundby og Dronninglund. Her forventer man, at det nye system bliver en stor fordel for bilisterne.

Fremover kan man selv gå på nettet derhjemme og udfylde de nødvendige papirer. Det tager fem minutter. Med det digitale motorregister er man ikke længere afhængig af, at SKAT skal ekspedere ens sag. Det led springer man som sagt over. Har man de rigtige papirer med i en af vores synshaller, udleverer vi nummerpladerne med det samme. I mange byer har vores synshaller længere åbent end SKAT. De, der før havde udsigt til en lang tur til SKATs motorkontor, vil desuden spare tid, fordi de nu kun skal køre hen til den lokale synshal, siger Jørgen Nielsen, der er driftsleder hos Applus Bilsyn i området.

Applus Bilsyn kommer til at levere nummerplader fra 98 synshaller over hele landet, heraf 13 synshaller i Nordjylland. Dermed bliver Applus Bilsyn den største enkeltleverandør.

Vores størrelse og mange tusinde ekspeditioner bliver en fordel for kunderne. Vi vil bruge vores erfaringer fra alle vores synshaller til hele tiden at effektivisere udleveringen og forbedre vores service. Det vil folk lægge mærke til, siger Jørgen Nielsen.

Faktaboks 1: Sådan fungerer det nye nummerpladesystem
SKAT betaler synshallerne for at udlevere nummerpladerne. For bilforhandlerne gælder, at de skal sælge eller udlease mere end 100 biler om året for at kunne udlevere plader. SKAT vil fremover fortsat håndtere leveringen af mindre ortodokse nummerplader som de blå til ambassaderne eller plader til militæret. Almindelige nummerplader koster i dag 1.180 kr. Den pris gælder også fremover. Frem mod årsskiftet lukkes 26 af 30 eksisterende motorkontorer. På sigt skal der kun være fire i alt i henholdsvis Odense, Høje Taastrup, Århus og Aalborg.

Faktaboks 2: Her kan nordjyderne hente nummerplader fra den 6. juni
Hos Applus Bilsyn følgende steder:
Thisted
Hjørring
Åbybro
Nørresundby
Løgstør
Dronninglund
Nykøbing M
Aalborg Øst
Aalborg City Syd
Aars
Hurup
Hobro
Hadsund

Billedtekst:
Nordjyderne kan bl.a. hente deres nummerplade hos Applus Bilsyn i Thisted, Hjørring, Frederikshavn, Aalborg, Nørresundby og Dronninglund.

Læs mere her

tags: Århus, EM, Odense, ambassade, Nordjylland, Aalborg, Hjørring, bilforhandler, Frederikshavn, Nykøbing, SKAT, Fakta,

Korte nyheder om Fiat

Ny Opel til lavpris
Audi A1, Fiat 500 og Mini er forbillederne for Opels nye, smarte livsstils-mini ved navn Adam
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Brugt Audi A6 faldet i pris

Mitsubishi-sagaen: Thomas bil er kommet på værksted
Lysen Biler, som har nægtet at betale en indlysende garantirepartion, har nu indvilliget i at "kigge på bilen"
Læs mere her

Möger varsler højere skat på firmabiler
220 millioner kroner er, hvad regeringen regner med at hente på højere firmabilsbeskatning.
Læs mere her

Nye biler bliver stadig mere sikre
Flere biler klarer nye chrashtest, der stiller flere krav til beskyttelse af både fodgængere og bilister.
Læs mere her

Brugt Audi A6 faldet i pris
Brugt Audi A6 med motorkraft, komfort og plads koster nu det samme som en lille, ny A1
Læs mere her

mandag den 28. maj 2012

Nu slipper vestjyderne for kø efter nummerplader

BESTIL ONLINE - HENT NEMT SELV: Efter den 6. juni kan bilister i Vestjylland hente deres nummerplader mange flere steder end før. SKAT stopper udleveringen af nummerplader, der nu overgår til vestjyske synshaller og udvalgte bilforhandlere.

På grund af lang ekspeditionstid har vestjyske bilister indtil videre skullet stå tidligt op for at hente deres nummerplader hos SKAT. Men det behøver de ikke længere. Fra den 6. juni overtager lokale synshaller samt en række bilforhandlere i Vestjylland udleveringen af nummerplader.

Det betyder, at man markant hurtigere kan hente sine nummerplader. Ekspeditionstiden reduceres, og i stedet for at køre hele vejen til SKATs kontorer, kan man hente pladerne i flere større byer rundt om i Vestjylland.

10 Applus-synshaller i Vestjylland
Vestjyderne kan bl.a. hente deres nummerplade hos Applus Bilsyn i Esbjerg, Ringkøbing, Skive, Varde og Holstebro. Her forventer man, at det nye system bliver en stor fordel for bilisterne.

Fremover kan man selv gå på nettet derhjemme og udfylde de nødvendige papirer. Det tager fem minutter. Med det digitale motorregister er man ikke længere afhængig af, at SKAT skal ekspedere ens sag. Det led springer man som sagt over. Har man de rigtige papirer med i en af vores synshaller, udleverer vi nummerpladerne med det samme. I mange byer har vores synshaller længere åbent end SKAT. De, der før havde udsigt til en lang tur til SKATs motorkontor, vil desuden spare tid, fordi de nu kun skal køre hen til den lokale synshal, siger Martin Lund, der er driftsleder hos Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn kommer til at levere nummerplader fra 98 synshaller over hele landet, heraf 10 synshaller i Vestjylland. Dermed bliver Applus Bilsyn den største enkeltleverandør.

Vores størrelse og mange tusinde ekspeditioner bliver en fordel for kunderne. Vi vil bruge vores erfaringer fra alle vores synshaller til hele tiden at effektivisere udleveringen og forbedre vores service. Det vil folk lægge mærke til, siger Martin Lund.

Faktaboks 1: Sådan fungerer det nye nummerpladesystem
SKAT betaler synshallerne for at udlevere nummerpladerne. For bilforhandlerne gælder, at de skal sælge eller udlease mere end 100 biler om året for at kunne udlevere plader. SKAT vil fremover fortsat håndtere leveringen af mindre ortodokse nummerplader som de blå til ambassaderne eller plader til militæret. Almindelige nummerplader koster i dag 1.180 kr. Den pris gælder også fremover. Frem mod årsskiftet lukkes 26 af 30 eksisterende motorkontorer. På sigt skal der kun være fire i alt i henholdsvis Odense, Høje Taastrup, Århus og Aalborg.

Faktaboks 2: Her kan vestjyderne hente nummerplader fra den 6. juni
Hos Applus Bilsyn i
Holstebro
Lemvig
Skive
Skjern
Varde
Varde Syd
Holstebro Struer
Ringkøbing
Videbæk
Esbjerg

Billedtekst:
Vestjyderne kan bl.a. hente deres nummerplade hos Applus Bilsyn i Esbjerg, Ringkøbing, Skive, Varde og Holstebro. Her forventer man, at det nye system bliver en stor fordel for bilisterne.

Læs mere her

tags: Esbjerg, Århus, EM, Odense, Holstebro, ambassade, Struer, Aalborg, Ringkøbing, Lemvig, Skjern, Skive, bilforhandler, SKAT, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Så få biler kører der på Hirtshalsmotorvejen

Fede rabatter på biler
De danske bilimportører uddeler gedigne rabatter på en stribe af populære bilmodeller. Tjek rabatterne her
Læs mere her

Håbløs bil - fantastisk natur
Hyundai Veloster er så godt som håbløs. Men Løkken er dejlig og vejret er godt. Send os dine bedste ferie-bil-billeder.
Læs mere her

Håbløs bil - fantastisk natur
Hyundai Veloster er så godt som håbløs. Men Løkken er dejlig og vejret er godt. Send os dine bedste ferie-bil-billeder.
Læs mere her

Så få biler kører der på Hirtshalsmotorvejen

Læs mere her

søndag den 27. maj 2012

SKAT og Politiet ? Der køres ulovligt i dyre biler

SKAT og Nordsjællands Politi har Kristi Himmelfartsdag gennemført en målrettet aktion på Strandvejen ved Charlottenlund Fort. Der var fokus på biler ejet af virksomheder, som bruges privat af ejeren eller en medarbejder og hvor skattereglerne er overtrådt.

Derudover blev andre biler også kontrolleret, fx autocampere, biler på gule plader og biler med udenlandske plader i.f.t. beskatning, registreringsafgift m.v.
SKAT og Nordsjællands Politi kontrollerede Kristi Himmelfartsdag luksusbiler på Strandvejen ved Charlottenlund Fort. Aktionen var en fælles myndighedsaktion, hvor der var fokus på skatteregler, men også på overtrædelser af færdselsloven.

Aktionen var målrettet luksusbiler i millionklassen. Men også andre biler og køretøjer, hvor eksempelvis registreringsafgiften er fejlagtig, blev kontrolleret.

Dyre biler ejet af virksomheder, særligt luksusbiler, er interessante, fordi der skal ske beskatning, hvis bilen benyttes eller er til rådighed for ejeren eller for en medarbejder. SKAT har ved lignende aktioner landet over konstateret, at ikke alle med en bil stillet til rådighed bliver beskattet efter reglerne.

Ved dagens aktion blev der eksempelvis standset en Porsche til ca. 2,3 mio. kr., hvor føreren kan se frem til en yderligere beskatning af ca. 500.000 kr. årligt.

Herudover blev der foretaget kontrol af biler på udenlandske plader. Der kan være en formodning for, at danskere har undladt at betale registreringsafgift ved at have udenlandske nummerplader på bilen.

Endelig var der også fokus på autocampere, som er ombygget/ændret i forhold til den oprindelige godkendelse, således at registreringsafgiften er forkert samt biler på gule plader, hvor bilen anvendes i uoverensstemmelse med bilens registrering.

Skatteminister Thor Möger Pedersen og justitsminister Morten Bødskov udtaler:

Det er vigtigt, at SKAT i samarbejde med Politiet laver sådanne aktioner for at vise, at det ikke er acceptabelt, at man kører rundt i store dyre biler - finansieret over virksomhedsregnskabet .

Fællesaktioner mellem SKAT og Politiet viser det gode samarbejde, der er mellem de to myndigheder. Med fælles indsats, samarbejde og prioritering, er det tydeligt, at der er en stor opdagelsesrisiko, hvis man er lidt for kreativ med at blande eksempelvis virksomhedens bilpark sammen med privatsfæren.

Regeringen har fokus på, at alle danskere skal bidrage med deres rimelige del til at finansiere velfærdssamfundet. Både folk med små og med gode indkomster skal betale deres del. Og vi vil ikke acceptere, at velhavende mennesker benytter smuthuller til at slippe uden om at løfte deres rimelige del af ansvaret. Når det sker, skal vi slå ned på det, og det har vi gjort her i dag med aktionen her. Og jeg er meget tilfreds med de resultater, der er opnået her i dag det er ikke gratis at snyde sig uden om, og det bliver tydeligt med en indsats som denne.
Fakta om aktionen

Erfaringer fra tidligere års aktioner målrettet mod dyre biler:
1 målrettet aktion på Strandvejen i 2010 gav 9 mio. kr. i skattemæssige reguleringer.
1 målrettet aktion på Strandvejen i 2011 gav 7 mio. kr. i skattemæssige reguleringer.

Aktionen i dag:
Der blev standset 365 dyre firmabiler, hvoraf SKAT har talt med føreren af 159 biler.

SKAT vil foretage yderligere undersøgelser af beskatningsforholdene for 57 af disse dyre biler. Mange af førerne kan forvente en efterregning fra SKAT.

Aktionens samlede resultat forventes at ligge på niveau med de gennemførte aktioner for 2010 og 2011 på mellem 7 9 mio. kr.

Herudover blev der foretaget kontrol af 145 udenlandske, autocampere mv. Disse kontroller resulterede i 6 bødesager, og 2 køretøjer fik klippet pladerne.

Derudover var der følgende forhold af politi- og ordensmæssig karakter:
1 spiritusbilist,
8 der ikke havde medbragt kørekort,
5 der kørte uden sele,
5 børn uden sele,
6 biler med fejl og mangler,
1 overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen.

Yderligere henvendelser:
SKATs pressefunktion, telefon 72 37 09 00
Justitsministeriet, særlig rådgiver Peter Goll, telefon 2214 6644

Læs mere her

tags: 2010, 2011, bilen, politi, Justitsminister, regnskab, færdselsloven, Nordsjælland, skatter, virksomhed, luksusbiler, Porsche, Justitsministeriet, kreativ, SKAT, beskatning, Strandvejen, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Godmodig familiebil giver den gas som veloplagt gaderacer

Duel: Peugeot 208 mod Ford Fiesta
Den nye Peugeot 208 er cool og oser af køreglæde, men er det nok til at slå den mest populære konkurrent i mini-klassen?
Læs mere her

Godmodig familiebil giver den gas som veloplagt gaderacer
Suzuki Swift Sport er blevet udsat for en kombineret kraft- og luksuskur. Resultatet er vellykket og prisen fornuftig.
Læs mere her

lørdag den 26. maj 2012

Danskerne camperer løs i sommervejret

Der er travlt på FDMs campingpladser i disse dage. Det varme sommervejr får nemlig mange danskere til at campere i weekenderne, i helligdagene og i hverdagene - og dyrke udelivet så meget som overhovedet muligt.

Lange varme dage, hyggeligt strandliv, masser af fuglesang og børn der leger i aftensolen kan være med til at skabe feriestemning på hverdagsaftener, i weekenden og i de forlængede weekender. Og det er der mange danskere, der benytter sig af. For sommervejret med rigtig mange solskinstimer og høje temperaturer som i Sydeuropa har nemlig ramt Danmark i den periode på året, hvor der er allerflest lyse timer; maj og juni. Det mærkes på FDMs ni campingpladser fra Skagen til Marielyst, hvor bookingpersonalet tydeligvis også har travlt.

Der især er rift om hytterne i forårets forlængede weekender. Mange nybegyndere vil nemlig gerne afprøve campinglivet, dels inden de investerer i eget udstyr, dels inden de baserer en længere sommerferie på camping. Så det er jo bare fantastisk med det gode sommervejr lige nu, der giver vores mange nye campister de bedste vilkår for en ferie i det fri , fortæller driftsleder for FDM camping, Thomas Buch Tøstesen.

Med pinse og grundlovsferie lige om hjørnet, kan man nemt få en ekstra mini-sommerferie ved f.eks. at tage på camping i nogle dage og invitere familie og venner til pinsefrokost eller grundlovsfest på stranden. Flere af FDMs campingpladser tilbyder særlige aktiviteter for især børnene i pinsen og grundlovsferien. F.eks. mountainbike-ture og ansigtsmaling på FDM camping Holbæk Fjord, dragemaling pinsesøndag på FDM camping Thurø og fælles pinsemorgenbord på FDM camping Østersøparken søndag kl. 9 for pladsens campister (tilmelding nødvendig).

FDMs ni campingpladser er fordelt i hele landet og byder på forskelligartede faciliteter og aktivitetsmuligheder. Kort fortalt om de ni pladser:

Billund: Nem overnatning 500 meter fra Legoland og Lalandia samt minizoo, legepladser, minigolf, hoppepude, hundeskov, heste, æsler, geder og kaniner på pladsen.

Bjerge Sydstrand på Vestsjælland ved Storebælt: Kom helt ned i tempo og stress af ved havet - kun sandklitter og marehalm adskiller campingpladsen fra meget børnevenlig strand. Vandrestier gennem skov, strand og lyngområder tæt på pladsen.

Hegedal Strand på Djursland: På nordkysten af Djursland, direkte ud til Kattegat og meget børnevenlig strand. Legeplads, udendørs bordtennis og hoppepude på pladsen. Djurs Sommerland, Randers Regnskov, Kattegatcentret, Ebeltoft og Århus tæt på pladsen.

Holbæk Fjord: Kom helt ned i gear i pladsens wellness-afdeling og kom op i gear i pladsens overdækkede, børnevenlige svømmebassin, udendørs fitness-område, hoppepude m.m. Pladsens gæster kan spille golf til reduceret pris hos naboen, Holbæk Golfklub.

Nykøbing Nordstrand: En af landets bedste badestrande ligger 200 m fra pladsen. Pladsen har for nylig fået en multiarena, hvor der kan spilles fodbold, basketball og petanque. Der er også legeplads og motionsrum på pladsen samt tre golfbaner i området.

Tangloppen: På en halvø i Køge Bugt kun 18 km fra København kan man kombinere storbyferie og camping en nem måde at aflægge besøg i hovedstaden. Og for københavnere der ønsker luft under vingerne i et par dage, er det en nem måde at holde mini-ferie i det fri. Bus og S-tog fra pladsen til København på en halv time.

Thurø: Campingpladsen ligger på østkysten af den sydfynske ø lige ud til en børnevenlig badestrand med badebro. Efter en tur ned ad en lang rutsjebane ender man i Svendborgsund. Pladsen har næsten nyt legeanlæg samt fint petanquebane og rigtig gode fiskemuligheder i nærheden.

Østersøparken: Frisk havluft og fredelig campingstemning. Feriebyen Marielyst og mere end 20 km sandstrand ligger lige ved pladsen. Legeplads, hoppepude, boldbane og gode muligheder for lystfiskeri. 50-60 km til Lalandia og Knuthenborg.

Ålbæk Strand syd for Skagen: Skøn naturplads ned til en børnevenlig strand og kun 20 km fra Skagen. Pladsen har badesø, legepladser, hoppepude, sauna, vildmarksspa, bålhuse og grillpladser.

Læs meget mere om FDMs campingpladser her: http://www.fdm.dk/camping

Læs mere her

tags: Danmark, euro, København, Billund, Århus, basketball, Køge, Randers, Lego, Holbæk, storby, fodbold, motionsrum, Vestsjælland, Storebælt, S-tog, FDM, hovedstad, stress, Svendborg, Nykøbing, bordtennis, Golfklub, sommerferie, fitness,

Dagens nyheder - Læs bla. om Skodbil fra MG

Ny Ken Block video - mere rå end før
Rallykøreren Ken Block giver den gas i en mere fokuseret video uden Hollywood-effekter
Læs mere her

TV: Ny film med Ken Block
En amerikansk amatørfotograf har filmet nogle scener i San Francisco, hvor Ken Block giver den gas foran kameraerne
Læs mere her

Kend campingvognens køreegenskaber
En tonstung campingvogn ændrer bilens køreegenskaber væsentligt. Det gør bilister utrygge.
Læs mere her

Volvo-sportsvogn på strøm og diesel
Sport, miljø og praktiske egenskaber kendetegner genopladningshybrid med diesel-drift.
Læs mere her

Skodbil fra MG
MG genopstår som britisk bilfabrikant med kinesiske investorer i ryggen. Held og lykke, siger vi efter at have mødt den nye MG6
Læs mere her

fredag den 25. maj 2012

Sydjyderne ikke længere i kø efter nummerplader

BESTIL ONLINE - HENT NEMT SELV: Efter den 6. juni kan bilister i Sydjylland hente deres nummerplader mange flere steder end før. SKAT stopper udleveringen af nummerplader, der nu overgår til sydjyske synshaller og udvalgte bilforhandlere.

På grund af lang ekspeditionstid har vestjyske bilister indtil videre skullet stå tidligt op for at hente deres nummerplader hos SKAT. Men det behøver de ikke længere. Fra den 6. juni overtager lokale synshaller samt en række bilforhandlere i Sydjylland udleveringen af nummerplader.

Det betyder, at man markant hurtigere kan hente sine nummerplader. Ekspeditionstiden reduceres, og i stedet for at køre hele vejen til SKATs kontorer, kan man hente pladerne i flere større byer rundt om i Sydjylland.

8 Applus-synshaller i Sydjylland
Sydjyderne kan bl.a. hente deres nummerplade hos Applus Bilsyn i Vejle, Kolding, Fredericia og Ribe. Her forventer man, at det nye system bliver en stor fordel for bilisterne.

Fremover kan man selv gå på nettet derhjemme og udfylde de nødvendige papirer. Det tager fem minutter. Med det digitale motorregister er man ikke længere afhængig af, at SKAT skal ekspedere ens sag. Det led springer man som sagt over. Har man de rigtige papirer med i en af vores synshaller, udleverer vi nummerpladerne med det samme. I mange byer har vores synshaller længere åbent end SKAT. De, der før havde udsigt til en lang tur til SKATs motorkontor, vil desuden spare tid, fordi de nu kun skal køre hen til den lokale synshal, siger Bjarne Winther, der er driftsleder hos Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn kommer til at levere nummerplader fra 98 synshaller over hele landet, heraf 8 synshaller i Sydjylland. Dermed bliver Applus Bilsyn den største enkeltleverandør.

Vores størrelse og mange tusinde ekspeditioner bliver en fordel for kunderne. Vi vil bruge vores erfaringer fra alle vores synshaller til hele tiden at effektivisere udleveringen og forbedre vores service. Det vil folk lægge mærke til, siger Bjarne Winther.

Faktaboks 1: Sådan fungerer det nye nummerpladesystem
SKAT betaler synshallerne for at udlevere nummerpladerne. For bilforhandlerne gælder, at de skal sælge eller udlease mere end 100 biler om året for at kunne udlevere plader. SKAT vil fremover fortsat håndtere leveringen af mindre ortodokse nummerplader som de blå til ambassaderne eller plader til militæret. Almindelige nummerplader koster i dag 1.180 kr. Den pris gælder også fremover. Frem mod årsskiftet lukkes 26 af 30 eksisterende motorkontorer. På sigt skal der kun være fire i alt i henholdsvis Odense, Høje Taastrup, Århus og Aalborg.

Faktaboks 2: Her kan sydjyderne hente nummerplader fra den 6. juni
Hos Applus Bilsyn i
Kolding N
Vejen
Bramming
Ribe
Fredericia
Vejle
Vejle Midt
Grindsted

Billedtekst:
Sydjyderne kan bl.a. hente deres nummerplade hos Applus Bilsyn i Vejle, Kolding, Fredericia og Ribe.

Læs mere her

tags: Århus, Vejle, EM, Odense, Kolding, ambassade, Aalborg, Ribe, Fredericia, bilforhandler, SKAT, Fakta, Grindsted,

Dagens nyheder - Læs bla. om Test af autostole: Tysk mærke er absolut bedst

Online synsrapporter: Nemt at tjekke den brugte bil
Bilsyn: Nu kan du se de seneste syv års synsrapporter online på biler fra 2005 og frem
Læs mere her

Fejl: Her er de værste og bedste biler
Fordommene holder, når det kommer til fejl på de lidt ældre biler
Læs mere her

Selv standardfarver koster ekstra
Du kan hurtigt komme af med 2.200-4.500 kr. ekstra, hvis du falder for en bestemt farve.
Læs mere her

Peugeot er løbet tør for numre
Peugeot lancerer ny model og fastsætter sin fremtidige modelbetegnelse - fremover slutter alle europæiske Peugeot på 8
Læs mere her

Test af autostole: Tysk mærke er absolut bedst
Til gengæld fraråder FDM en oppustelig stol.
Læs mere her

torsdag den 24. maj 2012

Nu slipper sønderjyderne for kø efter nummerplader

BESTIL ONLINE - HENT NEMT SELV: Efter den 6. juni kan bilister i Sønderjylland hente deres nummerplader mange flere steder end før. SKAT stopper udleveringen af nummerplader, der nu overgår til sønderjyske synshaller og udvalgte bilforhandlere.

På grund af lang ekspeditionstid har sønderjyske bilister indtil videre skullet stå tidligt op for at hente deres nummerplader hos SKAT. Men det behøver de ikke længere. Fra den 6. juni overtager lokale synshaller samt en række bilforhandlere i Sønderjylland udleveringen af nummerplader.

Det betyder, at man markant hurtigere kan hente sine nummerplader. Ekspeditionstiden reduceres, og i stedet for at køre hele vejen til SKATs kontorer, kan man hente pladerne i flere større byer rundt om i Sønderjylland.

6 Applus-synshaller i Sønderjylland
Sønderjyderne kan bl.a. hente deres nummerplade hos Applus Bilsyn i Tønder, Åbenrå, Haderslev og Sønderborg. Her forventer man, at det nye system bliver en stor fordel for bilisterne.

Fremover kan man selv gå på nettet derhjemme og udfylde de nødvendige papirer. Det tager fem minutter. Med det digitale motorregister er man ikke længere afhængig af, at SKAT skal ekspedere ens sag. Det led springer man som sagt over. Har man de rigtige papirer med i en af vores synshaller, udleverer vi nummerpladerne med det samme. I mange byer har vores synshaller længere åbent end SKAT. De, der før havde udsigt til en lang tur til SKATs motorkontor, vil desuden spare tid, fordi de nu kun skal køre hen til den lokale synshal, siger Bjarne T. Winther, der er driftsleder hos Applus Bilsyn.

Applus Bilsyn kommer til at levere nummerplader fra 98 synshaller over hele landet, heraf 6 synshaller i Sønderjylland. Dermed bliver Applus Bilsyn den største enkeltleverandør.

Vores størrelse og mange tusinde ekspeditioner bliver en fordel for kunderne. Vi vil bruge vores erfaringer fra alle vores synshaller til hele tiden at effektivisere udleveringen og forbedre vores service. Det vil folk lægge mærke til, siger Bjarne T. Winther.

Faktaboks 1: Sådan fungerer det nye nummerpladesystem
SKAT betaler synshallerne for at udlevere nummerpladerne. For bilforhandlerne gælder, at de skal sælge eller udlease mere end 100 biler om året for at kunne udlevere plader. SKAT vil fremover fortsat håndtere leveringen af mindre ortodokse nummerplader som de blå til ambassaderne eller plader til militæret. Almindelige nummerplader koster i dag 1.180 kr. Den pris gælder også fremover. Frem mod årsskiftet lukkes 26 af 30 eksisterende motorkontorer. På sigt skal der kun være fire i alt i henholdsvis Odense, Høje Taastrup, Århus og Aalborg.

Faktaboks 2: Her kan sønderjyder hente nummerplader fra den 6. juni
Hos Applus Bilsyn i
Haderslev
Åbenrå
Tønder
Padborg
Sønderborg
Skrydstrup

Billedtekst:
Sønderjyderne kan bl.a. hente deres nummerplade hos Applus Bilsyn i Tønder, Åbenrå, Haderslev og Sønderborg.

Læs mere her

tags: Århus, EM, Odense, ambassade, Aalborg, Sønderborg, Sønderjylland, Tønder, bilforhandler, SKAT, Fakta, Haderslev,

Dagens nyheder - Læs bla. om Kan du kende forskel på en coupe og en hatchback?

Blinde udvikler lyd til elbiler
Lydløse elbiler udgør en udfordring. Blinde foretrækker lyde, som de kender i forvejen.
Læs mere her

Langt færre dræbte børn i trafikken
Antallet der dør eller kommer alvorligt til skade i personbiler er halveret på 15 år
Læs mere her

Sådan sidder du sikkert i bilen
Hvis du sidder rigtigt i bilen, bliver risikoen for skader - hvis du kører galt - meget mindre
Læs mere her

Kan du kende forskel på en coupe og en hatchback?
Grænserne mellem biltyper er tit flydende. Få her svaret på, hvad 9 forskellige bil-begreber betyder.
Læs mere her

onsdag den 23. maj 2012

Sådan sparer du 50 % på ECU, ABS/ESP reparation

Der er en almen kendt talemåde i Danmark der lyder således: en krone sparet er en krone tjent. I Danmark er det mange steder muligt at spare penge på ting, som man normalt aldrig ville tro at man kunne spare penge på.

Blandt andet er der mange penge at spare på ECU, ABS/ESP moduler, faktisk er tommelfingerregelen at man kan spare op til 50% ved at reparere, fremfor at udskifte hele modulet.

Disse reparationer udføres af MPROF-Consulting, som er en dansk virksomhed, der har base i den sydvestlige del af Jylland her er deres speciale, at de redder elektronik moduler i forskellige enheder såsom biler, tog, lastbiler, motorcykler mm. til erhverv.
Hvorfor er ECU og ABS/ESP vigtigt

ECU står for Engine Control Unit, og er det modul i en bil, der sørger for at motoren kører optimalt. Kort sagt kan man kalde ECU'en for bilens hjerne, og den sørger for at din bil yder mest muligt på et effektivt niveau.

Udover ECU en er der også ABS/ESP i eksempelvis en bil. ABS/ESP modulet er det modul, der sørger for at bilens hjul ikke blokeres ved opbremsning. Det er et stykke elektronik, der sørger for at sikkerheden er i top og kontrollen hos bilkøreren bevares, eksempelvis under kraftige opbremsninger. ABS står for Anti-lock Braking System, mens ESP står for Electronic Stability Program.

Disse systemer er moderne sikkerhedsmoduler, der findes i alle nyere biler. Ved at bilens hjul ikke blokeres, så undgås skridning og dermed kan man forhindre flere bilulykker. Stifteren bag MPROF-Consulting, Prokopis G. Kloster, har arbejdet med elektronik i over 20 år, og han ved hvor vigtigt det er med sikkerhed: Når man arbejder med elektronik der berører mennesker og menneskeliv, skal man altid være 110% sikker på at det arbejde man udfører er perfekt og gennemtestet siger Prokopis.

Hans baggrund som blandt andet også tæller det danske forsvar, har skabet et sikkerhedsfundament hos Prokopis. Arbejdet med elektronik, der skulle øge de danske soldaters sikkerhed har gjort Prokopis mere end bare opmærksom på, hvor vigtig sikkerhed i elektronik er. Desuden ærgrer ejeren af MPROF-Consulting sig over, at mange vælger den dyre løsning når deres ECU, ABS/ESP modul går i stykker.

Reparation af ECU moduler og ABS/ESP blok
Folk går glip af en stor besparelse, når de opdager at der en fejl på deres ECU, ABS/ESP modul, da langt de fleste udskifter modullet med et nyt. Besparelsen ligger i reparationer, og her kan man spare rigtig mange penge siger Prokopis G. Kloster. Reparationer er på samme tid også med til at skåne miljøet og skaber en forkortelse af almindelig tidsforbrug fra værkstedernes side. Dette skyldes, at det reparerede modul kan sættes i med det samme, og at modulet indeholder materialer, der er med til at øge driftsikkerheden i biler netop fordi de brugte komponenter er nye. tilføjer ejeren af MPROF-Consulting.

Når talen falder på den famøse tommelfingerregel på en besparelse på op til 50%, viser Prokopis smilende en tommelfinger i vejret. Prokopis lader derefter tankerne vende tilbage til de gamle dage, og tilføjer følgende: Før i tiden reparerede man altid ting, der gik i stykker, fremfor at købe nye. Det har man glemt nu om dage, og faktisk kan reparation af elektronik i eksempelvis biler, gøre bilen mere driftssikker og miljøvenlig. Desuden sparer man også penge ved at reparere elektronik, så det er en win-win situation uanset hvordan man ser på det .

Reparationen af en ECU, ABS/ESP enhed varer ca. 4-8 arbejdsdage, og kan foretages hos MPROF-Consulting. På specialhjemmesiden www.motorelectronics.com, kan der læses mere om reparationer af ECU, ABS/ESP.

Læs mere her

tags: Danmark, lastbil, bilen, Jylland, virksomhed, ulykker, penge, soldater, miljøvenlig, miljø,

Dagens nyheder - Læs bla. om BMW er verdens mest værdifulde bilmærke

Lynhurtig Polo på vej
En VW Polo med 220 hk - og VW bygger den søreme
Læs mere her

De har vundet en sæbekassebil
Fem læsere har vundet et komplet byggesæt til en sæbekassebil
Læs mere her

TV: Billig dyt med godt udstyr
Seat Ibiza har fået en opstrammer på design og kvalitetsoplevelse - og en røvfuld udstyr
Læs mere her

BMW er verdens mest værdifulde bilmærke
Det er resultatet af den netop offentliggjorte BrandZ Top 100 liste
Læs mere her

tirsdag den 22. maj 2012

110 veteranlastbiler kører ræs i Silkeborg-området lørdag den 2. juni

Lørdag den 2. juni afholdes for 12. gang Silkeborg Veteranrally, som i år får deltagelse af 110 aldrende lastbiler. I den forbindelse vil Dantra A/S gerne invitere dig til at foromtale og/eller dække arrangementet.

Fra klokken 12 til 13 stopper alle bilerne ind hos Dantra på Vejlevej 7, Hjøllund, 7362 Hampen (lige ud til hovedvej 13), hvor der serveres frokost for kørerne. Samtidig vil der være mulighed for at fotografere de mange flotte biler samt få en snak deres chauffører. Efter frokosten køres løbets anden etape.

Dantra deltager igen i år med sin gamle DAF-trækker, der plejer at vække stor opmærksomhed (Se vedhæftet Foto 3). Mange lokale kender bilen og husker stadig, dengang den blev købt og restaureret af vognmand Svend Aage Jensen, der var 2. generation i familievirksomheden.

Ud over Foto 1, der er højopløseligt, vedhæftes tre komprimerede billeder til webbrug. Læs mere om arrangementet på www.silkeborgveteran.dk.

Er der spørgsmål, kan du kontakte Christian Fink på tlf. 20 94 84 74 eller Marc Jeel på tlf. 22 68 33 05.

Læs mere her

tags: lastbil, bilen, Vejle, virksomhed, Silkeborg, DAF,

Dagens nyheder - Læs bla. om Vild BMW: Har du hørt noget lignende?

Verdens største fugleklat?
Når en hejre får mavekneb kan det gå ud over bilen
Læs mere her

Smarte biler er faldet i pris
Med startpriser på 199.000 kr. er drømmen om en Mini og Citroen DS3 kommet tættere på
Læs mere her

Vild BMW: Har du hørt noget lignende?
Vi har hørt meget, men den her BMW slår det meste
Læs mere her

mandag den 21. maj 2012

Salget af sommerdæk boomer

Hos Aabenraa Fælglager har man solgt dæk og fælge i mere end 30 år - og mere end 60.000 sæt dæk sælges årligt fra den sønderjyske virksomhed. Trods den store erfaring og de mange år i branchen, har Aabenraa Fælglager alligevel sjældent set en marts måned, med så meget interesse i sommerdæk.

Helt ekstraordinært er trafikken på virksomhedens hjemmeside, www.afl.dk, således steget med 400 procent fra d.1/3 til dags dato, og salget af sommerdæk boomer.

"Normalt plejer vi danskere at tænke på nye sommerdæk og alufælge i påsken og derefter, men det gode marts vejr har virkelig fået salget til at eksplodere." lyder det fra Salgsansvarlig hos Aabenraa Fælglager, Per Andersen.

Er det nødvendigt at skifte til sommerdæk
Sommerdæk er lavet af en hårdere gummi end vinterdæk, og har derfor mindre rullemodstand. Det betyder dækkene slides mindre, og din benzinøkonomi forbedres. Derudover giver de også større sikkerhed i både varmt og vådt føre. Det kan derfor kun anbefales at skifte til sommerdæk.

Fakta om Aabenraa Fælglager
- Blandt nordens største leverandører af fælge og dæk.
- Har afdelinger i både Norge, Sverige og selvfølgelig Danmark.
- Sælger årligt mere end 60.000 alufælge og komplethjul.

Kilder
www.afl.dk
http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2012/03/17/0317153045.htm
http://info.afl.dk/derfor-er-det-vigtigt-at-montere-sommerdaek.html
Google Analytics


Læs mere her

tags: Danmark, Sverige, Norge, økonomi, Google, trafikken, 2012, virksomhed, benzin, Aabenraa, fælg, Fakta,

Dagens nyheder - Læs bla. om Måske lidt for sød

En ny type RS fra Audi
Bogstaverne R og S fra Audi er ved at blive lige så mytiske som A, M og G fra Mercedes.
Læs mere her

Monster-lyd i Mustang Boss 302
Smagsprøve - vi kører en kort - men hurtig tur - i en Ford Mustang Boss 302
Læs mere her

TV: Verdens dyreste cykel i Ferrari-look
Østrigsk kunstner bygger verdens dyreste cykel i Ferrari-look - med økologisk lyd
Læs mere her

Måske lidt for sød
Brugttest: Nissan Micra er mere nuttet end tjekket. Måske er det derfor, brugtpriserne er i bund
Læs mere her

søndag den 20. maj 2012

Planter skaber glæde på jobbet

På Københavns nye designerhotel, Bella Sky Comwell, vokser træerne bogstaveligt talt ind i himlen. En plantevæg over flere etager skaber velvære og glæde hos hotellets ansatte

Den imponerende plantevæg pryder hotellets reception og lobby og fortsætter på næste etage, hvor hotellets gæster og ansatte i bar og restaurant nyder godt af de sunde og naturlige fysiske rammer.

Bedre velvære, bedre service
Sugasini Sooriyakumaran, der er pressechef på Bella Sky, er ikke i tvivl om, at planterne er med til at skabe et behageligt indeklima og gøre stedet til en positiv oplevelse for alle parter.

- De grønne rammer er med til at understrege vores mission om en bæredygtig og miljøbevidst arbejdsplads med fokus på et sundt arbejdsmiljø. For os er det vigtigt, at vores ansatte trives og glæder sig til at komme på arbejde. Det handler om at yde den bedste service over for vores gæster, og det kan du kun, hvis du selv har det godt.

Indre ro
George Anello arbejder som tjener i hotellets à la carte restaurant på 1. sal, hvor plantevæggen er genstand for stor interesse,

- Det er sjovt at opleve gæsternes reaktion, når de ser væggen. Den er altid et godt samtaleemne, der straks skaber en positiv stemning i forhold til gæsterne, mens jeg selv oplever en indre ro ved at arbejde i et grønt miljø.

De naturlige omgivelsers positive effekt underbygges af hans kollega Allan Olsen, der arbejder i stueetagen,

- Det er fedt at være så tæt på planterne. Det giver en følelse af frihed at være omgivet af natur, og så ser det flot ud.

Lavere sygefravær
Talrige videnskabelige undersøgelser har leveret bevis for, at planters evne til at rense luften for giftige stoffer forbedrer indeklimaet. Det udmønter sig i bl.a. nedsat sygefravær og generelt bedre trivsel.

I plantevæggen på Bella Sky er der brugt følgende planter:
Asplenium
Chlorophytum
Epipremnum
Platycerium
Rhipsalis
Spatiphyllum

Plantevæggen hos Bella Sky er designet af Deichmann Planter i Hørsholm.

Fakta:
I Holland har man for nylig lavet forsøg med planters effekt i 12 skoleklasser fordelt på fire forskellige skoler med følgende resultater:

- 10-20 % reduktion af CO2-niveauet

- dårlig luft forsvandt hurtigere

- 7 % færre klager over hovedpine

- 20-35 % forbedring af præstationen

Ud over deres evne til at forbedre luftkvaliteten har nyere forskning påvist, at planter er med til at højne det psyko-sociale arbejdsmiljø. En nyere dansk ph.d.-afhandling viser tydelig sammenhæng mellem brug af planter og et positivt oplevet arbejdsfællesskab.

Læs mere her

tags: København, Holland, restaurant, recept, videnskab, arbejdsmiljø, miljø, Hørsholm, miljøbevidst, Fakta, hovedpine,

Dagens nyheder - Læs bla. om Biltest: Familieflytter kommer med fristende udstyr

Ny verdensrekord i km på literen
Med to sekunders margen til tidsgrænsen på 40 minutter kørte DTUs hold over målstregen og slog sin egen rekord
Læs mere her

Audi A3 viser vejen for ny Golf
Den nye generation af Audis mellemklassebil er på vej. Den er interessant på flere måder.
Læs mere her

Fede har tabt sig
Mercedes SL triller overlegent med kraftigere motor, lavere forbrug og ... lavere vægt!
Læs mere her

Fede har tabt sig
Mercedes SL triller overlegent med kraftigere motor, lavere forbrug og ...lavere vægt!
Læs mere her

Biltest: Familieflytter kommer med fristende udstyr
Opel Zafira Tourer er rummelig, fleksibel, velkørende og med lænestolskomfort.
Læs mere her

lørdag den 19. maj 2012

Autohjælpsfirma i Virring skal redde tyske bilister

Nødstedte tyske bilister får nu autohjælp fra firmaet DMS Assistance Centralen med hovedsæde i Virring ved Skanderborg. Det østjyske firma har netop skrevet kontrakt med Automobilclub von Deutschland, AvD, der er den tredjestørste organisation i Tyskland, der yder vejhjælp.

Kontrakten indebærer, at det er Virring-firmaet, der skal yde assistance til tyske bilister, når de har behov for vejhjælp i Danmark.

Den store kontrakt blev forhandlet på plads tidligere på måneden. DMS Assistance Centralen blev først på året etableret i Virring. Det skete efter Per Thomhav, Jakob Simonsen og Dennis Bertelsen købte autohjælpsfirmaet Dansk Mobilitets Services kundekartotek og sammen etablerede DMS Assistance Centralen.

Nu er det operation manager Per Thomhav, der har den daglige kontakt til et landsdækkende net af underleverandører, der kører ud og yder vejhjælp i hele Danmark.

Det Tyske AvD har en million abonnenter og organisationen har mere end 100 år bag sig på autohjælps markedet.

Kontrakten er gensidig, så det er AvD, der yder vejhjælp til DMS Assistance Centralens danske kunder, hvis de får brug for reparation eller bugsering i Tyskland.

Yderligere spørgsmål til Jakob Simonsen 70 777 595 eller Per Thomhav på 70 777 498.

Læs mere her

tags: Danmark, Tyskland, organisation,

Dagens nyheder - Læs bla. om Bilforhandler i skammekrogen

Sådan sparer du på benzinen
Danskerne vil gerne spare på brændstof og penge, når de kører bil, men aner ikke hvordan - få et par gode tips her
Læs mere her

Bilforhandler i skammekrogen
Mitsubishiforhandleren nægter fortsat at betale reparation. FDM advarer mod at handle med Lysen Biler
Læs mere her

fredag den 18. maj 2012

Danske brintbiler når jorden rundt på ét år

Efter præcist ét år i Danmark har to brintbiler fra Hyundai rundet samlet 40.000 kilometer svarende til én tur rundt om ækvator. Bilerne er blevet anvendt intensivt til kørsel på tværs af landet på op til 500 kilometer på én optankning i alt slags vejr, også under den kolde vinter. De omfattende og gode testresultater giver et rigtig godt afsæt for at øge antallet af brintbiler herhjemme - til glæde for miljøet, klimaet og bilisterne

Særligt på én parameter skiller brintbilerne sig markant ud fra benzin, nemlig hvad angår støj. Hos hovedparten af de mere end 700 danskere, som har testkørt brintbilerne, var den første bemærkning, at den støjsvage kørsel, alene er grund nok til at skifte fra benzin til brint.

Dog var næste spørgsmål oftest hvad brintbilen koster og hvornår den kan købes Her er svaret fra bilproducenterne en anelse mere konservativt, da brintbiler lige nu kun indgår i testprogrammer som skal eftervise at bilerne matcher konventionelle biler når de introduceres på markedet. Målsætningen er en markedsintroduktion fra omkring 2015 i udvalgte markeder hvor etablering af brint tankstationer er i gang. Og netop Hyundai´s mange tests i Danmark er af stor betyndning for Hyundai´s store satsning på brintbiler:

"Danmark er på mange måder et særdeles vigtigt land for Hyundai. Ud over at vi er et af de europæiske lande med størst stigning i salg og markedsandele af Hyundai-modeller, giver vores infrastruktur og knowhow i forhold til klimavenlige teknologier optimale vilkår for Hyundai´s omfattende udviklingsprogram af brintbiler," siger Niels Rønnebech, administrerende direktør for Hyundai Bil Import, og fortsætter:

"Og netop fordi Danmark er et vigtigt omdrejningspunkt i Hyundai´s store brintbil-satsning, har vi naturligvis også store forventninger til, at danskerne vil blive blandt de første, der vil få glæde af Hyundais´s brintbiler, når udrulningen af Hyundai´s brintbiler for alvor tager fart fra 2015 og frem."

Selvom brintbilerne er 100% elektrisk drevne så matcher de benzin hvad angår hurtig og standardiseret optankning på 3 minutter og en lang rækkevidde på op til 500 kilometer. Selv under den kolde vinter har bilerne kørt upåklageligt med hurtig start og opvarmning af kabinen uden nævneværdig påvirkning af rækkevidden.

Ved ankomsten til Danmark krydsede brintbilerne også landet for første gang på én optankning for en elbil ved at køre 340 km fra Holstebro til København. Tilsvarende har Hyundai brintbiler i Norge sat verdensrekord i længste distance for elbiler på kortest tid, ved at køre 2.260 km fra Oslo til Monaco på fem dage ved kun at bruge de allerede eksisterende brinttankstationer som findes i Europa lige nu .

Hvad angår brændstoføkonomi er brintbilerne deres søstre på benzin overlegne med 25 kilometer på literen (brint omregnet til benzin). Her klarer benzin modellen kun omkring 15-17 km pr. liter (EU norm). Forbruget varierer dog efter kørslen, men ved særlig effektiv kørsel har brintbilerne præsteret hele 33,4 km pr. liter, selvom bilerne er af SUV typen og vejer 1,9 tons. Brint sælges ved brint tankstationer i bl.a. Holstebro og København til samme pris som benzin.

En af brintbilerne i Danmark har rundet 24.000 km på ét år, og i Korea har tilsvarende biler passeret mere 100.000 km og er således godt på vej mod målsætningen om på sigt at matche benzin, hvilket vil sige mere end 300.000 km.

Baseret på de gode erfaringer arbejdes der på at øge antallet af testbiler i byer rundt om i landet. Flere biler vil også gøre det muligt at etablere et landsdækkende netværk af brint tankstationer i Danmark frem mod 2015. Det vil give adgang til brint i alle de større byer i Danmark og muliggøre en markedsintroduktion.

Brintbilerne i Danmark er støttet af EU programmet FCH-JU og indgår i et demonstrationsprojekt kaldet "NextMove" som er støttet af Trafikstyrelsen.

Læs mere her

tags: Danmark, euro, Norge, Europa, København, elbil, direktør, bilen, økonomi, EU, verdensrekord, elbiler, Holstebro, benzin, teknologi, Hyundai, brændstof, sprog, Korea, miljø, Oslo,

Dagens nyheder - Læs bla. om TV: Super pris på veludrustet Seat

Bilejerne bliver mere tilfredse
Bilejernes tilfredshed er steget alle de år, FDM har afdækket deres oplevelser med bilen.
Læs mere her

TV: Super pris på veludrustet Seat
Seat Ibiza Avenger er proppet med udstyr til en yderst god pris
Læs mere her

Korte nyheder om Toyota

Ny stil fra Toyota
Ved biludstillingen i Beijing viste Toyota en fræk grøn bil, der kunne være en ny Auris.
Læs mere her

torsdag den 17. maj 2012

Opbakning til en grønnere landbrugspolitik

Målet om en grønnere landbrugsstøtte er en af Kommissionens væsentligste nyskabelser i forslaget til en ny fælles landbrugspolitik. Det er samtidig også et af de forslag, som er svært at tilpasse de meget forskellige produktionsforhold i medlemslandene

Forslaget om en grønnere landbrugstøtte er et af de vigtigste elementer i Kommissionens forslag til reformen af den fælles landbrugspolitik. Der er i Rådet bred tilslutning til ambitionen om en grønnere landbrugsstøtte. Men debatten i dag viste, at der er stor bekymring for øget bureaukrati, og at der er behov for at tage større hensyn til naturgivne forskelle , siger rådets formand, den danske fødevareminister Mette Gjerskov.

Kommissionens grønne forslag går ud på, at 30 procent af den direkte støtte til landmænd gives på betingelse af, at de overholder bestemte krav, der sikrer en grønnere produktion med mere hensyn til miljø, klima og natur. Kommissionen har for nyligt fremlagt et nyt konceptpapir i lyset af medlemsstaternes ideer og ønsker.

På dagens møde fremkom EU s landbrugsministre med en række ønsker til ændringer i Kommissionens forslag. Blandt andet:

At det ikke udelukkende er økologiske landbrug, der kan betragtes som grønne pr. definition . Landbrug, der f.eks. dyrkes under miljø- og klimavenlige jordbrugsordninger (MVJ) bør betragtes som grønne pr. definition .
At undtagelsen for kravet om afgrødediversificering hæves fra 3 hektar til 10 hektar eller mere, og at denne grænse også kommer til at gælde for miljøfokus-områder.
At justere kravet om at mindst 7 procent af al landbrugsjord afsættes til miljøfokus-områder, så flere områder og miljøindsatser under landdistriktspolitikken kan indgå, og at kravet kan målrettes en region fremfor den enkelte bedrift.

På baggrund af dagens drøftelser vil det danske formandskab udarbejde videre med forslaget om en grønnere landbrugsstøtte, som vil blive drøftet på ekspertniveau.

Det er formandskabets hensigt at præsentere en fremskridtsrapport om arbejdet med reformen af den fælles landbrugspolitik på Rådets møde den 18. juni.

Kontakt:
Karin Møller-Olsen
tlf. 25 38 95 93

Læs mere her

tags: politi, EU, fødevareminister, landmænd, miljø, økologi,

onsdag den 16. maj 2012

Bliv klædt ordentligt på inden du kører bilen på værksted

Du kender det sikkert. Bilen er begyndt at sige en mærkelig lyd, og du ved ikke hvad der er galt. Den kan stadig køre og du har egentlig heller ikke råd til at køre på værksted og få den repareret. Men lige pludselig bliver den mærkelige lyd til en raslen og til sidst er du nødt til at køre på værksted i en fart. Du tager det første og bedste værksted, fordi du skal bruge din bil hurtigt igen, og resultatet bliver en stor værkstedsregning, da du ikke nåede at undersøge markedet.
Det behøves dog ikke altid være en negativ oplevelse at sende bilen på værksted. Blot ved at undersøge priserne hos de forskellige mekanikere, kan der nemlig spares så mange penge, at det faktisk bliver sjovt at sende bilen på værksted.

Hvordan undersøger du så markedet bedst muligt Det gør du på nettet. Du kan nemlig sende dine bilopgaver i udbud på www.biibo.dk, som har samlet autoværkstederne ét sted, og allesammen står klar til at hjælpe dig med din reparation. Alle værksteder på www.biibo.dk følger samtidig retningslinjerne for FDM´s reparationsaftale. Så er du sikker på en fast aftale med værkstedet.

Christian Markedal og Kim Sejer som står bag www.biibo.dk har oplevet stor interesse for værkstedsportalen, som i dag er gået i luften med en helt ny hjemmeside. Den har fokus på brugervenlighed og gør det endnu nemmere for bilejere at oprette deres forespørgsel, og for værkstederne at give et tilbud tilbage.
Skal du f.eks. have skiftet tandrem på bilen går du blot ind på www.biibo.dk og indtaster nogle få oplysninger, samt din nummerplade, og herefter sendes opgaven i udbud blandt værksteder i nærheden af dig, og du får tilbud tilbage. Når du har fundet det tilbud der passer dig, accepterer du det, og kommer i kontakt med værkstedet. Så enkelt er det.

Smitter det ikke af på serviceniveauet "Først må jeg sige at størstedelen altså ikke vælger den billigste pris, men vælger ud fra tidligere kunders kommentarer om værkstedet, samt de andre informationer bilejeren bliver præsenteret for på værkstedets profil. På Biibo.dk kan værkstederne heller ikke se hinandens tilbud og dermed er der ingen krig. Dvs. at værkstedet giver et ærligt tilbud, uden sammenligning med andre værksteder. Autobranchen har før været meget lukket for forbrugeren, på dette område. Det vi gør er blot at skabe den nødvendige gennemsigtighed i priser, for at give forbrugeren det bedst mulige overblik, inden bilen sendes på værksted. Vi ser dagligt besparelser på mellem 20-60%, og det er altså bare ved at få tilbud fra flere forskellige værksteder." afslutter Christian Markedal som er indehaver af Biibo.dk.

Læs mere her

tags: bilen, portal, FDM, penge, tandrem,

Korte nyheder om Toyota

Se og HØR den - lækker lyd i ny Toyota
Den lille Toyota GT86 er nok den sjoveste bil til under 800.000 kroner
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Store rabatter på helt nye Hondaer

Porsche klarer 33 km/l og 325 km/t
Nye billeder af Porsche 918 Spyder, der bliver hurtig som Carrera GT og sparsommelig som en Lupo 3L
Læs mere her

Slip for motorstøjen til søs
Med el-motor glider Greenline 33 Hybrid afsted uden støj
Læs mere her

Ufrivillig Audi-tatovering
Sådan får du flotte Audi-ringe på din underarm på den uplanlagte måde
Læs mere her

TV: Kæk Lamborghini-ejer smadrer bilen
Man skal passe på med at spille smart, når man kører rundt i en hundedyr bil
Læs mere her

Store rabatter på helt nye Hondaer
En firehjulstrækker for 310.000 kroner og en 150 hestes Civic diesel for 290.000 kr. - det er billigt!
Læs mere her

tirsdag den 15. maj 2012

Bilsalget i marts 2012

Efter en tocifret stigning i februar faldt bilsalget tilbage i marts. 13.615 nye biler kom på gaden, svarende til en tilbagegang på 18,9 procent sammenlignet med marts 2011. Hvor personbilerne dermed brød det positive mønster fra årets første måneder, fastholdt varebilsslaget fremgangen og voksede med 2,7 procent.

Marts blev måneden, hvor der på trods af et salg på 13.615 nye personbiler, blev lagt en markant bremse på væksten i bilsalget. Salget dykkede med 18,9 procent sammenlignet med marts sidste år, og bragte dermed salget i årets første kvartal ned på niveau med sidste års rekordsalg.

"Ganske som forventet har ændringerne i registreringsafgiften givet en række usædvanlige forskydninger i salget. Efter et ekstraordinært salg i de sidste dage af februar bremsende markedet helt naturligt op i begyndelsen af marts efter fremlæggelsen af regeringens forsalg til ændringer i leasingreglerne. Der er dog primært tale om forskydninger, for ser vi februar og marts samlet, så er der solgt 27.807 mod 28.376 sidste år. Det er stort set på niveau med sidste års rekordsalg og 13.615 biler i påskemåneden er historisk set ligeledes et meget pænt salg , siger Bent Mikkelsen, adm. direktør hos De Danske Bilimportører.

Han forudser, at effekten af leasingindgrebet på personbilssalget vil aftage over de kommende måneder.

Indgrebet og den betydelige mængde biler fra februar vil fortsat kunne aflæses i tallene over de kommende måneder, men vi oplever fortsat en meget stor efterspørgsel fra især de private købere og med en række nye modeller på vej ind på markedet forventer vi fortsat en positiv udvikling, siger Bent Mikkelsen.

Varebiler i stabil vækst
Mens personbilerne ikke kunne fastholde de positive takter, så fastholdt varebilsmarkedet den stabile vækst i marts. Med 2.134 nye varebiler i marts, voksede salget med 2,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

"Den rolige og stabile vækst på varebilsmarkedet fortsætter. Efter det voldsomme dyk kom markedet tilbage til et naturligt niveau i 2011, og vi ser ganske som forventet en rolig og stabil vækst, hvor erhvervslivets investeringer skaber en solid base for et salg på det nuværende niveau, siger Bent Mikkelsen.

Fortsat vækst for lastbilerne
Med 396 nyregistrerede lastbiler i marts fortsatte lastbilssalget den betragtelige fremgang, der har kendetegnet første kvartal. Markedet voksede med 12,2 procent sammenlignet med marts 2011 og de kontinuerlige stigninger i salget giver anledning til en forsigtig optimisme hos importørerne.

"Vi skal huske på, at markedet kommer fra et meget lavt niveau, men efter en længere periode med et voksende antal nyregistreringer, begynder der at tage sig et billede, hvor langt om længe begynder at se ud som om, at også lastbilsmarkedet er fri af krisen , slutter Bent Mikkelsen.

Læs mere her

tags: 2011, direktør, lastbil, regeringen, bilsalg, erhvervslivet, regering,

Dagens nyheder - Læs bla. om Supermotor i den mindste BMW

Supersjov lille Toyota
Den lille Toyota GT86 er godt selskab på en snoet vej, men for dyr til os danskere
Læs mere her

Supermotor i den mindste BMW
Monster mini: BMW 1-serie fås nu med tre døre og er opskaleret til superligaen med en 320 hestes superkværn. BMW 3-serie stationcar er også ny
Læs mere her

mandag den 14. maj 2012

Flot markering i Paris af Sønderjylland-Schleswigs nødvendige satsning

To repræsentanter fra Sønderborgs kulturhovedstads-kandidatur er i dag - sammen med en frivillig chauffør - på vej hjem fra Paris efter to dage med en stand ved Europadagene på Rådhuspladsen i dem franske hovedstad. En begivenhed, som i år blev gennemført for syvende gang og traditionen tro med tusindvis af gæster.

Borgmester Aase Nyegaard deltog på standen stort set fra start til slut og glæder sig over, at standen fik enorm opmærksomhed:

- Vi fik markeret over for formandskabet i EU, at vi er til stede med stor energi og vilje til at vinde værdigheden som dansk kulturhovedstad i 2017, og den danske ambassade, som havde inviteret os til at være med, besøgte standen flere gange begge dage og glædede sig over, at den danske stand, som blev delt mellem kulturhovedstadskandidaterne fra Aarhus og Sønderborg, fik så stor opmærksomhed, siger Aase Nyegaard.

- Vi benyttede lejligheden til at vise flaget og fik fortalt tusindvis af mennesker om Sønderborg - både som turistattraktion og som en region, der satser på at blive kulturhovedstad. Vi har gjort meget ud af at fortælle om, at vi er en grænseregion, som med mindretal, flertal og mangfoldighed kan fungere som forbillede mange steder i Europa. Og vi har fortalt om, at denne satsning er nødvendig for os, fordi vi som mange andre landområder i Europa kæmper med, at unge rejser væk og ikke kommer tilbage. Vores kandidatur - og forhåbentlig titlen - skal være med til at sikre os den ændring og vækst, som skal vende udviklingen. Også her kan vi tjene som model for mange egne i Europa, siger Aase Nyegaard.

Læs mere her

tags: Europa, EU, ambassade, hovedstad, Sønderborg, energi,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ka Qashqai bruges som brugt

Ka Qashqai bruges som brugt
Nissans crossover med det mystiske navn blev en trendsætter, men holder den i længden
Læs mere her

søndag den 13. maj 2012

FN-møde i København: Der er behov for omstilling til en ressourceeffektiv, grøn økonomi

Verdens førende forskere indenfor miljø mødes med miljøminister Ida Auken for at diskutere grøn omstilling.

Danmark er for første gang vært for FN's ressourcepanel, der i disse dage mødes i København for at diskutere grøn omstilling, og hvordan vi skal håndtere fremtidens behov for ressourcer. Ressourcepanelet arbejder med afkobling mellem vækst og ressourceforbrug, og 25 topforskere fra hele verden skal finde ud af, hvordan man kan løse den globale ressourcekrise.

- Jeg er rigtig glad for, at Danmark i år er vært for FN's Ressourcepanel. Vi skal diskutere koblingen mellem en bedre forvaltning af verdens naturressourcer og økonomisk vækst med nogle af de førende forskere i verden. Jeg vil tage ressourcepanelets anbefalinger med til Rio +20 forhandlingerne i juni, siger Ida Auken.

Ressourcerne skal udnyttes bedre
En bedre udnyttelse af verdens ressourcer er nødvendig for at sikre fremtidig økonomisk vækst og for at skabe forbedringer for miljø og klima. Ressourcepanelet arbejder i dagene 6.-11. maj i København med en række analyser på dette område, med henblik på at finde anbefalinger og løsninger på den globale ressourcekrise.

En særlig kritisk ressource er ferskvand. På verdensplan har omkring 800 millioner mennesker stadig ikke adgang til rent drikkevand, med store sociale og økonomiske konsekvenser som følge. Alene i EU spildes mellem 20 og 40 procent af ferskvandet fra vandforsyningerne.

- På verdensplan er vand en kritisk ressource, som har direkte betydning for menneskers sundhed og velfærd overalt på jorden, og som har afgørende for bl.a. vores fødevare produktion. Derfor arbejder vi for at vi får sat konkrete og ambitiøse mål i Rio+20 for verdens forvaltning vandressourcer, siger Ida Auken.

Under 10 procent af alle mobiltelefoner i verden bliver afskaffet korrekt, således at dyrebare metaller i dem kan genanvendes i nye produkter. For solceller, LED-pærer, PC'er og vindmøller er det ofte under 1 procent af de særlige metaller som er afgørende for disse produkter, der bliver genanvendt.

- Jeg ønsker, at vi i Danmark går forrest og viser vejen til en grøn økonomi med en langt højere genanvendelse af vigtige ressourcer. Regeringens kommende ressourcestrategi er et af flere vigtige skridt på vejen, siger Ida Auken.

Anbefalingerne fra mødet skal blandt andet tages med i diskussionerne ved FN's bæredygtighedstopmøde 20. - 22. juni, 2012, i Rio de Janeiro, hvor den globale ressourcekrise blandt andet er på dagsordenen.

Miljøminister Ida Auken åbner mødet. Samtidig medvirker hun i dag kl. 11 i den afsluttende pressekonference sammen med ressourcepanelets formænd Ernst von Weizsäcker og Ashok Khosla.

Fakta:
FN's International Resource Panel (IRP) er et uafhængigt videnskabeligt panel (etableret i 2007), der har til formål at udarbejde uafhængige, videnskabeligt funderede og politisk relevante analyser i relation til ressourcedagsordenen i stil med FN's Klimapanel.

Panelet består af 25 internationale topforskere og har udarbejdet en række rapporter, der belyser det globale perspektiv af ressource problemstillingen, heriblandt en analyse over omfanget af genanvendelse af metaller og en analyse af muligheder og udfordringer for afkobling mellem økonomisk vækst og miljøpåvirkninger.

Miljøstyrelsen har siden maj 2011 siddet i panelets Steering Committee.

Link til panelet's hjemmeside: http://www.unep.org/resourcepanel/


Yderligere oplysninger:
Mariam Mosen, Pressemedarbejder i Miljøministeriet, tlf. 72 54 60 60, mail: marmo(at)mim.dk
Henrik Hagen Olesen, Chefkonsulent i Miljøministeriet, tlf. 72 54 61 95, mail: hha(at)mst.dk

Læs mere her

tags: Danmark, 2011, København, FN, politi, økonomi, EU, jorden, Rio de Janeiro, 2012, 2007, videnskab, vindmøller, strategi, miljø, ferskvand, Ida Auken, Fakta, kaffe, Miljøminister,

Dagens nyheder - Læs bla. om Gammel Mercedes banker de nye

Gammel Mercedes banker de nye
31 år gammel kasse med en gammel dieselmotor og autmatgear giver de nye biler baghjul
Læs mere her

lørdag den 12. maj 2012

?KODA introducerer Giro d?Italia kampagnemodeller

KODA er en af de store sponsorer for Giro d Italia, som starter i Herning og Horsens første weekend i maj. KODA fejrer Giro starten med attraktive tilbud på Octavia, Fabia og Yeti. Spar op til 48.500 kr. på en KODA Giro d Italia model.

Herning og Horsens er klædt i grønt, hvidt og rødt, som er Italiens farver. Og lyserød vil også være en dominerende farve i det midtjyske i den kommende tid. Lyserød er nemlig farven på førertrøjen i verdens mest krævende cykelløb, der kører de 3 første etaper i Danmark. Som en del af KODAs omfattende engagement i cykelsport er det tjekkiske bilmærke også en særdeles synlig partner under Giro starten. Det fejres med en stor kampagne i cykelløbets tegn. KODA Giro d Italia kampagnen er allerede i gang og omfatter Octavia, Fabia og Yeti. Kampagnen kører med et begrænset antal biler under hele Giro d Italia.

Octavia Giro d Italia kan fås i Combi versionen med 1.4 TSI GreenTec og 1.6 TDI motor. Octavia Giro, som bygger på Ambition udstyrsniveauet, er forsynet med ekstraudstyr til en værdi af 34.000 kr. uden merpris. Du får eksempelvis attraktivt udstyr som klimaanlæg med 2 zoner, læder på rat, gearknop og håndbremsegreb, jumboboks/armlæn med opbevaringsrum mellem forsæder, parkeringssensor for og bag, 16 alufælge og tagræling. Octavia Giro d Italia starter ved 264.000 kr. med 1.4 TSI GreenTec benzin motor.

Yeti Giro d Italia, som er baseret på Active udstyrsniveauet, fås med 1.2 TSI motoren til kr. 239.000 kr. med to veludstyrede udstyrspakker, som er indeholdt i prisen. Active Plus pakken, som blandt andet indeholder klimaanlæg med to zoner, læder på rat, gearknop og håndbremsegreb, fartpilot, el-ruder bag, tågeforlygter med drejelys og 4 ekstra højtalere. KODA har valgt at gøre Yeti Giro ekstra spændende ved også at give designpakken Reef med i prisen. Her får du 17 alufælge, tagræling med alu-midterstykker og mørktonede ruder bag. Alt det udstyr giver dig en besparelse på 48.500 kr. i forhold til normalprisen på en Yeti med tilsvarende udstyr.

Er du mere til en Fabia Giro d Italia, kan du spare 38.000 kr. Fabia Giro d Italia koster det samme som en Ambition model, men har udstyr svarende til en Elegance model. Fabia Giro kan både fås som Hatchback og den populære Combi. Fabia Giro indeholder eksempelvis klimaanlæg, armlæn mellem forsæderne med opbevaringsrum, 4 ekstra højttalere, MaxiDot informationsdisplay, el-ruder bag, 16 alufælge, højtryksspulere på forlygter, tågeforlygter med drejelys, opvarmede sprinklerdyser ved forruden, højdejusterbart passagersæde, læder på multifunktionsrat med styring af radio, lædergearknop og læderhåndbremsegreb. Fabia Giro fås med både 1.2 TSI benzinmotor og 1.6 TDI turbodieselmotor begge i flere varianter med forskellige ydelse. Fabia Giro d Italia starter ved 159.000 kr. for en Hatchback med 1.2 TSI med 70 hk.

Hvis du lægger ekstra stor vægt på tryghed, kan du også vælge KODA-forhandlernes udvidede tryghedsaftale på alle Giro modellerne. Og så har KODA også introduceret en stor Giro konkurrence, hvor man kan vinde racercykler. Hos alle KODA-forhandlerne bliver der trukket lod om en Trek racercykel til en værdi af næsten 7.000 kr.

Alle Giro-modellerne er introduceret hos KODA-forhandlerne.

Læs mere her

tags: Danmark, Italien, Horsens, radio, Herning, benzin, tjekkiske, konkurrence, fælg, cykelløb,

Dagens nyheder - Læs bla. om Bilerne med færrest fejl og de bedste priser

Biltest: Her er fornuft hele vejen igennem
Den nye Hyundai i30 virker gennemtænkt og giver transport med god komfort og fin økonomi, når man vælger en dieselversion.
Læs mere her

Nu skannes din nummerplade på Storebæltsbroen
Bilister der snyder sig over broen, vil fremover kunne spores i en ny database.
Læs mere her

Bilerne med færrest fejl og de bedste priser
Anmeldelse: På AutoUncle kan du finde din bil, tjekke restgæld og se hvad den kan fejle
Læs mere her

fredag den 11. maj 2012

Undervognsbehandling med kvalitetskontrol

Bilister, der leder efter undervognsbehandling på autobutler.dk, får kun tilbud fra kvalitetsværksteder.

Danske bilister er på Herrens mark, når de overlader deres bil til undervognsbehandling. De aner ikke, om bilen er blevet sprøjtet på den rette måde, om skærmene har været afmonteret, eller om der er sket en forsvarlig rensning og tørring inden påføring af rustbeskyttelsesmidlet. Aktørerne i branchen har heller ikke et fælles regelsæt at holde sig til. Men de spekulationer kan man glemme, hvis man som bilist bruger værkstedsportalen autobutler.dk.

- Vi har besluttet, at kun værksteder, der tilhører eller er underlagt kravene fra Dinitrol, Pava, SUVO, Tectyl, Mercasol eller TekTrol kan byde på undervognsbehandling på autobutler.dk, og vi har indført en kvalitetskontrol, fortæller adm. direktør og partner Christian Legêne.

Godkendte sprøjteskemaer
- Rust- og undervognsbehandlinger er et område, hvor det for en stor del af arbejdets udførsel og kvalitet handler om, at arbejdet sker på korrekt vis, ud fra godkendte sprøjteskemaer og med et af branchens flere godkendte produkter, påpeger han.
- Set med kundens briller er det dog stort set umuligt at finde ud af, om arbejdet er udført korrekt og tilfredsstillende. Derfor har vi også indført stikprøvekontroller på dette område, tilføjer han.

- Og for at sikre at kvalitet og korrekt udført arbejde er i højsædet, vil det fremadrettet kun være muligt at byde på rustbeskyttelse og undervognsbehandlinger, hvis værkstedet er underlagt eller byder på vegne af de leverandører, som er underlagt de nævnte kæder, siger Christian Legêne.
Forklaringen er enkel:
- Vi er overbeviste om, at vejen til et korrekt og professionelt udført arbejde nødvendigvis også må kræve det rette udstyr, den rette uddannelse, adgang til data og informationer samt de nødvendige godkendelser fra myndigheder og tilsyn, slutter han.
De nye krav til værkstederne er netop trådt i kraft.


Læs mere her

tags: direktør, bilen, uddannelse, portal, rustbeskyttelse,

Dagens nyheder - Læs bla. om Ups, nu sidder vi fast ...

En fræk, fransk firehjulstrækker
Citroën kan noget med bildesign. Nu har man sendt en Mitsubishi ASX gennem designstudiet.
Læs mere her

Tre familiestationcars til 300.000 kr.
Hvad er der blevet af den klassiske stationcar? Den har det fint blandt MPVer og crossovere.
Læs mere her

Nu kan du se, hvad den brugte bil dumper på
At købe brugt bil kan være svært. Men nu kan du se, hvad bilen ofte dumper på til syn.
Læs mere her

Lægebil med fut i
En fynsk læge kører rundt i en Audi R8 med 420 hk
Læs mere her

Ups, nu sidder vi fast ...
Rigtige mænd gider ikke adgang forbudt for mudrede gummistøvler. Hjælper er nær, for Ford er tilbage med en brutal Ranger
Læs mere her

torsdag den 10. maj 2012

Ulovlig parkering på handicappladser undersøges

Justitsminister Morten Bødskov vil have undersøgt omfanget af ulovlig parkering på handicappladser. KL og Rigspolitiet skal belyse problemet.
Det har i de seneste ugers offentlige debat været fremme, at det skulle være et udbredt problem, at der foretages ulovlige parkeringer på pladser, der er forbeholdt handicappede.

Justitsminister Morten Bødskov vil nu have belyst problemets omfang og vil derfor bede KL og Rigspolitiet om nærmere oplysninger om
hvor mange afgifter, der årligt pålægges for ulovlig parkering på P-pladser, der er forbeholdt handicappede, og
om der i tilrettelæggelsen af parkeringskontrollen er særligt fokus på denne type af parkeringsforseelser.

Justitsminister Morten Bødskov udtaler:

Jeg tager klart afstand fra det, hvis der er trafikanter uden handicap, som vælger at parkere på pladser, der er forbeholdt handicappede. Efter min opfattelse er en sådan adfærd udtryk for en manglende respekt for de medborgere, som f.eks. på grund af gangbesvær har et særligt parkeringsbehov.

Det er væsentligt, at vi får belyst problemets omfang, og om der er tilstrækkeligt fokus på det i tilrettelæggelsen af parkeringskontrollen. Justitsministeriet vil derfor nu indhente nærmere oplysninger fra KL og Rigspolitiet, så jeg på det grundlag kan tage stilling til, om der er behov for initiativer på området.

Læs mere her

tags: politi, Justitsminister, ulovlige, Justitsministeriet, handicap,

Dagens nyheder - Læs bla. om En Lamborghini til det grove, tak

Crashtest skævvrider bilsikkerhed
Nye regler for crashteststjerner gør det svært for bilister at sammenligne sikkerheden.
Læs mere her

Er dit B-kørekort tilstrækkeligt?
Udviklingen med mindre biler og større campingvogne gør, at mange bør tjekke kørekortet.
Læs mere her

Stor bilforhandler stikker af fra regning
Kendt forhandler i Sorø stiller urimelige krav for at slippe for at betale en dyr reparation
Læs mere her

Brugttest: Fleksibel franskmand
Renault Scenic ligner et godt brugtkøb, men pas på de elektriske fejl
Læs mere her

En Lamborghini til det grove, tak
Urus er beviset på, at den store SUV ikke er død
Læs mere her

onsdag den 9. maj 2012

Er fordomme og stereotyper skyld i, at 10% helst vil arbejde sammen med mænd

10% af danskerne og 14% af europæere foretrækker at have mandlige kollegaer. International undersøgelse foretaget af StepStone starter debatten om fordomme og stereotyper i virksomhederne i både Danmark og Europa.

Hver femte medarbejder i Europa har stadig en præference i forhold til at arbejde med enten mænd eller kvinder. Og 3 ud af 4 gange fortrækker medarbejderne at arbejde med mænd. Det er konklusionen af StepStones seneste undersøgelse, som mere end 12.200 europæere har deltaget i.

Det er naturligt at spørge sig selv, hvorfor undersøgelsens resultater er, som de er. Hvilke fordomme og stereotyper ligger bag resultaterne Skyldes resultaterne, at der eksisterer fordomme i virksomhederne som fx at mænd kun interesserer sig for fodbold og kvinderne altid går tidligt for at hente børn Og er det noget, som virksomhederne bør agere på

Et andet interessant spørgsmål, som undersøgelsen desværre ikke kan svare på, er, om resultaterne afspejler, at mænd foretrækker mandlige kollegaer eller om både mænd og kvinder har det på denne måde.

Selvom Danmark sammen med Sverige er de lande i Europa, hvor flest kommer lige godt ud af det med både mandlige og kvindelige kollegaer, så falder det i øjnene at hele 10% foretrækker mandlige kollegaer og kun 2% foretrækker kvindelige kollegaer.

Østrigerne er dem, som helst vil have mandlige kollegaer. 21,5% tilkendegav en præference for at arbejde med mænd, og kun 4% fortrak at arbejde blandt kvinder. I Holland er der flest på europæisk plan, som foretrækker at arbejde med kvinder, men når det kun drejer sig om 7% er det bestemt ikke imponerende.

I Skandinavien er vi mindst bekymret om vores kollegaer er mænd eller kvinder. Hele 90% af svenskerne og 88% af danskerne er ligeglade om deres kollegaer er mænd eller kvinder. Men, dem med præferencer for deres kollegaers køn foretrækker i overvældende grad mandlige kollegaer nemlig hele 4 ud af 5.

Bettina Ravn, adm. direktør StepStone Danmark siger, Der eksisterer åbenbart selv i dag stereotyper og præferencer. Heldigvis betyder det ikke noget for langt de fleste, om deres kollegaer er mænd eller kvinder. Men at 10% stadig foretrækker mandlige kollegaer er bestemt værd at bide mærke i.

Vi ved jo fra tidligere undersøgelser, at en af de vigtigste grunde til at medarbejdere bliver i et job, er, hvorvidt de kommer ud af det med deres kollegaer og leder. Her bør det naturligvis være kollegaernes kompetencer og personlighed, som gør forskellen ikke deres køn.

StepStone undersøgelsen blev udført samtidigt i Belgien, Danmark, Frankrig, Holland, Sverige, Tyskland og Østrig i løbet af januar og februar 2012.

Kontakt
Har du spørgsmål eller ønsker du mere information, er du velkommen til at kontakte:
Nordisk Marketingchef, Jesper Mejer Andersen
Telefon: + 45 7225 1512
E-mail: jesper.andersen@stepstone.dk

Om StepStone
StepStone blev grundlagt i 1996 og er i dag en af de mest succesfulde online jobportaler i Europa. Med over 11 mio. besøg og mere end 95.000 job pr. måned driver StepStone en af de største jobportaler på det europæiske marked. Alt hvad StepStone gør, har et klart mål: at matche de bedste kandidater med de bedste virksomheder.

StepStone beskæftiger mere end 500 personer i 10 lande med det formål at levere den bedste service til alle rekrutterende kunder; lige fra små lokale spillere til store globale selskaber inden for alle sektorer af industrien. Mere end 23.000 virksomheder, f.eks. Vestas, Lego, Siemens, Carlsberg, A.P. Møller Mærsk og Deloitte bruger StepStone med succes i 8 europæiske lande til rekruttering af kvalificerede medarbejdere.

Ud over StepStones jobportaler kan kunder via det internationale StepStone-netværk også finde nye medarbejdere i mere end 120 lande. StepStone er et helejet datterselskab af Axel Springer AG i Berlin.


Læs mere her

tags: Danmark, euro, Siemens, Sverige, Tyskland, Europa, Carlsberg, Holland, direktør, Vestas, Frankrig, portal, Lego, Belgien, fodbold, datterselskab, 2012, virksomhed, Østrig, Mærsk, StepStone, jobportal, Skandinavien,

Korte nyheder om Opel

Nu kommer de billigere biler
Ford Focus og Opel Astra falder med 20.000 -35.000 kr. Det skyldes bl.a. et presset marked.
Læs mere her

Dagens nyheder - Læs bla. om Cyklen er en benzinsluger

Cyklen er en benzinsluger
Det er overraskende dyrt, hvis man selv vil bringe motion med på ferien.
Læs mere her

tirsdag den 8. maj 2012

Danske biler er fortsat gamle og fyldt med fejl / Nye tal

Trods et hastigt voksende bilsalg viser nye tal fra Danmarks Statistik, at danske biler fortsat er knap ti år i gennemsnit. Applus Bilsyn anbefaler årlige bilsyn på biler over seks år for at holde hånd i hanke med de ekstra mange fejl på bilernes bremser, elektronik og motor.

Nye salgstal fra De Danske Bilimportører viser, at antallet af nyregistrerede personbiler er vokset fra 112.454 i 2009, 153.858 i 2010 til 170.036 personbiler i 2011. Tallene bekræftes af Danmarks Statistik. Men selvom der har været fart på nybilssalget i 2011 og de første måneder af 2012, hvor forhandlerne har solgt over 40.000 nye biler, har de mange nye biler ikke sænket personbilernes gennemsnitsalder.

Nye udregninger fra Danmarks Statistik viser, at den gennemsnitlige personbil ved årsskiftet var 9,3 år gammel, hvilket kun er en anelse mindre end ved de seneste to årsopgørelser foretaget af Danmarks Statistik. Samtidig er personbilernes middellevealder på samme niveau som i 2004.

Behov for hyppigere syn på gamle biler
De gamle biler kan have negative konsekvenser for trafiksikkerheden, mener Applus Bilsyn, der hvert år syner over 500.000 biler over hele landet.

Antallet af fejl stiger markant med bilernes alder. Alle hidtidige undersøgelser viser, at biler over seks år oftere får fejl på bremser, karosseriet, motoren og andre vitale dele end yngre modeller. Ligesom i bl.a. Sverige, Finland og flere andre lande, vi normalt sammenligner os med, der allerede har årlige syn på ældre biler, er det derfor vigtigt, at vi også indfører årlige bilsyn på biler over seks år. På den måde fjerner vi fejlene på de mest nedslidte biler, der potentielt set kan være til fare for andre i trafikken, siger Applus Bilsyns administrerende direktør, Per V. Rasmussen.

Antallet af personbiler er steget med 6 pct. siden 2008, så der i dag er knap 2,2 mio. personbiler i Danmark. Foreløbige tal fra Vejdirektoratet viser, at biltrafikken steg med 1,6 pct. i 2011.

Læs mere på www.bilsyn.dk

Billedtekst:
Selvom salget af nye biler stiger kraftigt, viser nye tal, at biler i gennemsnit er 9,3 år gamle. På grund af den høje alder vil de statistisk set have ekstra mange fejl.


Læs mere her

tags: Danmark, 2009, 2010, 2011, 2008, Sverige, direktør, Danmarks Statistik, trafikken, 2012, bilsalg, Finland, rektor, bremser, karosseri,

Dagens nyheder - Læs bla. om Kina: 1,2 millioner solgte biler på en måned!

Bilforhandler får bøde på 97 mio.
Retten indleder kæmpesag om svindel med moms ved bilhandler over landegrænser. Bilhandleren nægter sig skyldig
Læs mere her

Bliver du snydt af din bilforhandler?
Brugtbilforhandlerne har et dårligt ry - hvorfor mon? Er du blevet snydt af din forhandler eller af værkstedet?
Læs mere her

8 ud af 10 klip i kortet skyldes fart
I 2011 blev der klippet 46.000 klip i danske kørekort. Og kun halvdelen af dem, der kører for stærkt på landeveje, sætter farten ned ved bebyggelse
Læs mere her

Sjove 3-D effekter med mobilen
En ny mobilapp kan skabe imponerende 3D-effekter i ellers dødsyge dagbladsannoncer - se hvordan det virker!
Læs mere her

Pas på den overvægtige trailer
Bilister undervurderer ofte vægten af haveaffald og byggematerialer.
Læs mere her

Ny teknik kan få køkørsel til at glide markant hurtigere
Systemet advarer føreren og sørger for afstand, når forankørende bremser op.
Læs mere her

Kina: 1,2 millioner solgte biler på en måned!
Trods stigende brændstofpriser og håbløs trængsel på vejene køber kineserne stadig flere nye biler
Læs mere her