mandag den 20. september 2010

Vintertips til bilen!

Hvad kan man selv gøre Og hvem kan hjælpe

Kontrollen skal også omfatte omskiftning til vinterdæk og karosseripleje.

Hurtig kontrol, du selv kan gøre

– Kontrol af lygterne: Fungerer alle lygter og blinklys for og bag Er lygteglas og reflektorer rene og klare Endnu mere lys (op til 60% mere sammenlignet med standard H4–lamper) og dermed bedre udsyn og større sikkerhed giver lamper som Bosch H4 Plus 60.

– Kontroller batteriet eller lad værkstedet gøre det, for kulden er særligt hård ved batterierne. "Strømslugere" som opvarmede bagruder bør derfor bruges med omtanke. Ved at bruge Bosch–Silver–Plus batterier kan man straks se, om batteriet har tilstrækkelig effektreserve: Farvekoden på "power control systemet" angiver, om det er i orden, skal genoplades eller udskiftes. Derudover udmærker Silver–Plus sig ved høj koldstartsikkerhed samt lav selvafladning.

– Vinduesviskere skal udskiftes, inden den kolde sæson starter, men senest når de sætter pletter på ruden. Brug modstandsdygtige vinduesviskere som Twin fra Bosch, der kan monteres på få sekunder takket være universaladapteren. Dens to–komponentgummi består af den meget hårde mikrodobbeltkant, der også sørger for grundig rengøring om vinteren, og en blødere ryg, der giver en god og rolig vending.

– Gamle kabinefiltre vil hurtigt give snavsede eller duggede ruder om vinteren. Bosch anbefaler udskiftning for hver 15.000 km eller som servicebogen foreskriver. Det bedste er at skifte til et aktivtkul–kabinefilter af samme design, der også opfanger skadelige gasser og bakterier. Udskiftningen er enkel og let.

– Gummilister på døre og bagagerumsklap smøres med talkum eller glycerin for at undgå fastfrysning.

– Dørlåse smøres med grafit eller fedt (se driftsvejledning)
og hav altid afiser klar i lommen eller tasken.

Her hjælper Bosch værksteder, øvrige værksteder og tankstationer

– Kontrol af køle– og sprinklervæske: Værkstedet eller tankstationen måler hurtigt, om der er nok frostvæske i.

– Oliefiltre skal udskiftes efter behov. Olien bliver sejtflydende ved lave temperaturer, og gammelt filterpapir går lettere i stykker, hvilket gør, at der kommer smudspartikler i motoren.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar