mandag den 13. september 2010

Bosch og Michelin arbejder sammen

Aftale om udvikling og salg af integrerede
køredynamiksystemer for større sikkerhed.

Køredynamiksystemet ESP (Elektronisk Stabilitets Program) som Bosch udviklede, forbedrer bilens køreegenskaber væsentligt takket være et optimalt samspil mellem dæk og bremsereguleringssystemer.

Langsigtet partnerskab
For at udvikle og forbedre bilers bremseydelse og mobilitet har Robert Bosch GmbH, Stuttgart og Michelin–gruppen, Clermont–Ferrand, aftalt et langsigtet, strategisk partnerskab for udvikling og salg af integrerede køredynamiksystemer. Samarbejdsaftalen vil danne rammen om begge virksomheders fremtidige aktiviteter inden for dette område. Fra forskning og udvikling til markedsaktiviteter.

Reduceret bremselængde
Det første fælles udviklingsmål er at øge bilens mobilitet i tilfælde af tryktab i et eller flere dæk. Et sådant integreret system forventes introduceret i 2004 ved at kombinere systemer fra de to samarbejdspartnere. Endvidere er det planen inden 2005 at sætte et system i serieproduktion, som kan reducere bremselængden for personbiler med 15%. Teknisk vil systemet være en kombination af et modificeret ESP og dæk med stor ydelse.

De førende på området
Michelin og Bosch har i årtier været førende inden for deres respektive områder. Michelin bidrager til det fælles projekt bl.a. med knowhow om generel dækteknik, affjedringssystemer, støjdæmpning og integrering af sensorer i dæk. Bosch bidrager med sin store knowhow inden for bremse– og køredynamik–systemer herunder områderne ABS og ESP.

Læs mere her

Ingen kommentarer:

Send en kommentar